20.05.15

Marinus Boezem - De Porsche Academie

Kunstenaar en initiator van de Porsche Academie, Marinus Boezem zal 20 mei aanwezig zijn in Maastricht voor een kunstconsult voor deelnemers van de Jan van Eyck Academie.
Zaterdag 2 mei was Lex ter Braak, directeur van de Van Eyck, als hoogleraar verbonden aan de Porsche Academie onderweg voor kunstconsulten door het land.Samen met Hans van Houwelingen, Aernout Mik, Liesbeth Bik, Irene Fortuyn geeft hij uitvoering aan het concept van Marinus Boezem.

Uit onvrede over het kunstonderwijs zoals dat op bestaande academies werd aangeboden bedacht Marinus Boezem in 1976 een alternatief: de Porsche Academie, een academie zonder directie, zonder gebouw, alleen bestaande uit zeven ‘hoogleraren’, naar behoefte oproepbaar voor studenten.
De hoogleraren zouden allen beschikken over een snelle Porsche om binnen 24 uur ter plaatse te zijn om de student consult te geven. Een verwijzing naar de Rijkspolitie, die indertijd Porsches tot haar beschikking had om hulpbehoevenden te hulp te schieten. 

In het kader van de grootschalige manifestatie Boezem & Co. De stad als podium zorgt het SBKM/De Vleeshal in Middelburg nu dat de Porsche Academie kan gaan rijden. In de zes weken van de manifestatie zal dit plan voor een alternatieve kunstacademie, dat niet eerder werd uitgevoerd, tijdelijk gestalte krijgen. Speciaal voor deze gelegenheid zijn zes hoogleraren benoemd. Vanaf 24 uur van tevoren kunnen studenten en andere beginnende kunstenaars vanuit het hele land contact opnemen met De Vleeshal om zich aan te melden voor een consult. Zij hoeven zich daarbij niet te specificeren. De opzet is zo dat zij hun vraag of probleemstelling één op één aan de hoogleraar kunnen voorleggen, ongehinderd door publieke of sociale bemoeienis.

18.04 Aernout Mik | 25.04 Liesbeth Bik | 02.05 Lex ter Braak | 09.05 Irene Fortuyn | 16.05 Marinus Boezem | 20.05 Marinus Boezem, Jan van Eyck Academie | 23.05 Hans van Houwelingen

Als je geïnteresseerd bent om over je werk te praten met een van de professoren van de Porsche Academie, neem dan vanaf 24 uur van te voren contact op met jesse@vleeshal.nl

Meer info: Boezem & Co

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief