18.11.18 – 11.01.19

Monumental Riso

Monumental Riso toont nieuw werk gemaakt in het Charles Nypels Lab voor Printing & Publishing. Twaalf kunstenaars werden uitgedaagd om over de grenzen van de risografie als techniek, met zijn unieke formalistische kwaliteiten, te denken. In deze werken worden de esthetische kwaliteiten, geschiedenis, culturele context en de betekenis van risografie onderzocht.

Aan de basis van de werkwijze van de curatoren ligt het boek The Art of Forgetting van Adrian Forty en Susanne Küchler. The Art of Forgetting bood de mogelijkheid om bestaande noties van het monument / het monumentale – het centrale thema van de Magical Riso biënnale – te herzien en alternatieven voor te stellen in relatie tot de risografie.

Met werk van: Dan Walsh (VS), Johannes Schwartz (DE/NL), Kees Goudzwaard (NL, Martín La Roche (CL), Michiel Schuurman (NL), Paul Drissen (NL), Raewyn Martyn (NZ), Sigrid Calon (NL), Stanley Donwood (GB), Zoe Beloff (VS), Zohra Opoku (GH)

Curatoren: Huib Haye van der Werf, Jo Frenken en het In-Lab The Art of Forgetting

Drukkers: Erwin Blok, Jo Frenken, Margriet Thissen

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van de derde editie van de Magical Riso Biënnale, 16-18 november 2018 en is open tijdens de Magical Art Book Fair op zondag 18 november van 12.00 – 18.00 uur.

 

TENTOONSTELLING
18 november 2018 – 11 januari 2019
Ma-Vrij: 9.00 – 17.00 uur

 

Met dank aan RISO Benelux

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief