03.10.14 – 05.10.14

Nederlandse Dansdagen

Van 3 t/m 5 oktober vinden de Nederlandse Dansdagen weer plaats in Maastricht. Festival de Nederlandse Dansdagen is het belangrijkste moment van het jaar voor de Nederlandse dans. Tijdens het driedaagse festival (3, 4 en 5 oktober) in Maastricht worden het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de dans gevierd. De Nederlandse Dansdagen tonen zowel opvallend werk van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen: van urban dance en avant-garde tot klassieke en moderne dans. Daarnaast geeft het festival een impuls aan de Nederlandse dans door het organiseren van kennisbijeenkomsten voor professionals en het ondersteunen van nieuw talent met begeleiding en prijzen.

In de Van Eyck is er een programma op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober. 
Dutch Dance Dialogues gaat door op vrijdag 3 oktober van 12.15 uur tot 16.00 uur. Dit ontmoetingsprogramma vindt, afwisselend met Moving Meetings Dance, één keer in de twee jaar plaats, en kent dit jaar zijn tweede editie. De dialoog tussen (inter)nationale programmeurs, makers, artistiek -, zakelijk leiders en andere (dans)professionals staat centraal.  

Op zaterdag 4 oktober kunt u Secrets Revealed bijwonen, tijdens Secrets Revealed tonen choreografen hoe zij te werk gaan in de studio. Ze openen hun deuren en laten je proeven van hun werk in wording. Ongepolijst, rauw, kwetsbaar en spannend.
Van 15.00 - 16.00 uur: ISH met FUNKISH 

Op 3 en 4 oktober vindt in het Bonnefantenmuseum Performing Gender plaats.
Gedurende twee jaar buigen 16 choreografen en beeldend kunstenaars zich over vraagstukken rond gender, identiteit en seksuele oriëntatie in het Europese project Performing Gender. De Nederlandse Dansdagen werkt hierin samen met zowel het Bonnefantenmuseum als de Van Eyck. Vier van deze performances op de grens van dans en beeldende kunst gaan nu in het Bonnefantenmuseum in première. Het museum opent hiervoor speciaal de deuren na sluitingstijd.

Met Connor Schumacher, Alessandro Sciarroni, Jordi Cortés, Oscar Santillan (Van Eyck deelnemer)

Meer info: http://www.nederlandsedansdagen.nl/Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief