15.10.15

Nick Steur

Theatermaker en kunstenaar Nick Steur is de komende weken in de Van Eyck. Hij start zijn langlopende artistiek onderzoek met een oriënterende fase in het Werner Mantz Lab, de fotostudio van de Van Eyck. Op donderdag 15 oktober om 17.30 uur geeft hij een presentatie over zijn werk en het onderzoek.

Over het artistiek onderzoek:
Nick Steur start een tweejarig onderzoek (seizoen 2015-16 en 2016-17), in samenwerking met SoAP, sociaal & artistiek platform, de Hubert van Eyck Academie en kunstenwerkplaats workspacebrussels dat zal resulteren in twee voorstellingen. In 2016 gaat de openluchtvoorstelling ‘A piece of 2’ in première (SPRING, Utrecht) en in 2017 maakt Nick i.h.k.v. het 25-jarig Verdrag van Maastricht de Europese locatievoorstelling ‘Outdoor Input’. Daarnaast kan hij zijn netwerk op het gebied van performance en beeldende kunst uitbreiden.

Steurs werk bevindt zich op het snijvlak van performance en beeldende kunst. Als meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie zal Steur in de Van Eyck de kans krijgen zich te ontwikkelen en verdieping te zoeken in een interdisciplinaire omgeving. De Hubert van Eyck Academie, broer van de Jan van Eyck Academie, zal instaan voor de feedback, begeleiding en advies door een op maat gemaakt programma. 

Over Nick Steur:
Nick Steur is afgestudeerd als theatraal performer aan de Toneelacademie Maastricht (2011). Zijn voorstelling FREEZE! waarin hij op onnavolgbare wijze stenen balanceert is wereldwijd een succes. Internationale prijzen kwamen reeds zijn kant op. Sinds dit jaar werkt Nick vanuit broedplaats AINSI om zijn plannen vorm te geven. Sinds 2013 werkt Nick samen met SoAP aan succesvolle projecten. Zijn laatste voorstelling ‘A Piece of Time’ kreeg twee keer vier sterren (Theaterkant.nl en Volkskrant) en werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. De jury van het Vlaamse Theaterfestival selecteerde de voorstelling tevens als 1 van de 5 voorstellingen van nieuw talent binnen het programma Circuit X. ‘A Piece of Time’ is hierdoor te zien tijdens het Theaterfestival 2015 en krijgt een uitgebreide tournee. Het ontwikkelingstraject staat in het teken van het uitwerken en inzetten van Nicks unieke werkwijze. Daarnaast leeft de ambitie om met deze interdisciplinaire manier van werken een structurele verandering teweeg te brengen binnen het kunstenveld, zodat hier meer openheid ontstaat en meer mogelijkheden worden gecreëerd voor kunstenaars die zich niet beperken tot één discipline.
www.nicksteur.nl

Partners:
SoAP
SoAP, sociaal & artistiek platform, is de organisatie van Benoît Vanraes en José Schuringa. SoAP ondersteunt talentvolle theatermakers in hun professionele ontwikkeling. Iedere geselecteerde maker krijgt een traject met ondersteuning op maat; van een beginnend idee, over het vinden van middelen en partners, tot het presenteren en spreiden van de voorstellingen.

workspacebrussels
WSB is een organisatie die jonge kunstenaars door middel van ‘intensive residency’ programma’s, coproducties en coaching bij nieuwe creaties en onderzoeksprojecten ondersteunt. De geselecteerde kunstenaars richten zich op hedendaagse dans, performance of live beeldende kunst. WSB biedt Nick werkruimte met basisuitrusting, dramaturgische ondersteuning en een presentatie platform (Working Title Platform).

Met de steun van de provincie Limburg en de gemeente Maastricht

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief