25.04.14 – 20.06.14

nieuw artist-in-residence programma in het Gouvernement van de Provincie Limburg

Van Eyck Mirror – Products and Concepts, het projectbureau van de Van Eyck, organiseert de komende twee maanden een artist-in-residence programma in het Gouvernement in Maastricht, het provinciehuis van de Provincie Limburg.

Het artist-in-residence programma is een vervolg op het onderzoek dat is opgezet in het kader van het lopende project ‘De (on)begrijpelijke overheid’ , geiniteerd door Van Eyck Mirror. Dit onderzoek is in de afgelopen maanden uitgevoerd door Masterstudenten van Maastricht University, medewerkers van Provincie Limburg en deelnemers van de Jan van Eyck Academie. Het onderzoek richtte zich op de legitimiteit en betekenis van de Provincie Limburg voor burgers, partners en politiek.

In de komende 2 maanden gaat een internationaal team van 6 kunstenaars, ontwerpers en theoretici, geselecteerd door en verbonden aan de Van Eyck, concepten en ideeën ontwikkelen voor een meer zichtbare en toegankelijke regionale overheid. Deze plannen worden in juni 2014 gepresenteerd aan betrokkenen, medewerkers en politici van Provincie Limburg.

Met het artist-in-residence programma wil Van Eyck Mirror nieuwe denkbeelden over democratie, macht en samenleving ontwikkelen die leiden tot nieuwe modellen voor bestuur, politiek en het alledaagse leven.

De deelnemers aan het artist-in-residence programma zijn Ellen Feiss, Kym Ward, Toon Fibbe, Matylda Krzykowski, Alessandra Saviotti en Carolina Mano Lopes dos Santos, onder leiding van Brigitte Bloksma, Hoofd Van Eyck Mirror. 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief