25.11.14

Niña Weijers ontmoet Peter Terrin

Niña Weijers ontmoet Peter Terrin

Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijfster Niña Weijers, writer-in-residence aan de Van Eyck, zal de succesvolle Vlaamse schrijver Peter Terrin haar bezoeken en over haar werk praten. Deze ontmoeting vindt in eerste instantie plaats in de beslotenheid van haar schrijfstudio. Op dinsdag 25 november om 19.30 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Niña Weijers debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties. De roman werd door de Nederlandse kritiek zeer positief ontvangen en werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut.
De tweede druk is in aankomst en verschillende buitenlandse uitgeverijen hebben hun belangstelling getoond. De roman gaat over een jonge kunstenares die met haar werk vorm aan haar leven geeft en tegelijk onzichtbaar wil zijn. Het verlangen om te verdwijnen bepaalt haar handelen.

Niña Weijers verblijft twee maanden aan de Van Eyck Academie als writer-in-residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Peter Terrin publiceerde dit jaar zijn korte roman Monte Carlo, unaniem geprezen als puntgave vertelling door de Vlaamse en Nederlandse kritiek. In tegenstelling tot de hoofdpersoon van Niña Weijers in De consequenties die onzichtbaar wil zijn, wordt Peter Terrins hoofdpersoon gedreven door de wil gezien te worden, juist omdat hij onzichtbaar is.
Peter Terrin schrijft verhalen, romans en theater. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie en door de Irish Times werd het boek uitgeroepen tot het beste boek van het jaar. Met Post Mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Tafel (2004) en Terrein (2010). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck Academie.


Locatie: Van Eyck auditorium
gratis entree

Iedereen welkom!

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief