Open Studios 2016 succesvol afgerond

De Open Studios zijn dit jaar bijzonder succesvol afgesloten. Meer dan 3100 bezoekers kwamen naar de Van Eyck! Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.
De bezoekers prezen de open en ongedwongen sfeer van de Van Eyck en de grote variatie van werk en presentaties. Zo waren er films, video’s en foto’s, schilderijen en tekeningen te zien. Gedichten werden voorgelezen, performances gehouden, er werd brood gebakken, de openingsceremonie behelsde een mooie speech van Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds gevolgd door het kapotslaan van piñata’s. De plakvloer in Meri Linna’s studio was door het hele gebouw te horen, het smeltende ijsblok van Ruben Castro was volgens calculatie precies gesmolten toen de laatste bezoeker het gebouw verliet.

De meeste deelnemers sluiten nu hun werkperiode aan de academie af. De nieuwe deelnemers staan klaar om te beginnen: kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten en schrijvers.
Medio april starten de deelnemers weer met hun presentaties - dit jaar op de woensdagavonden om 17.30 uur. Volg het gehele publieke programma op de website en sociale media.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief