05.03.20 – 07.03.20

Open Studios Schrijversprogramma

Afgelopen jaar hebben vijf schrijvers en dichters de tijd gekregen om hun werk in de multidisciplinaire omgeving van de Jan van Eyck Academie breder en dieper te kunnen ontwikkelen. Ook dit jaar presenteren zij weer de resultaten van hun werkperiode tijdens de Jan van Eyck Open Studios op 5, 6 en 7 maart.

SCHRIJVERSPROGRAMMA OPEN STUDIOS
Donderdag 5 maart: Nina Polak, Persis Bekkering en Lyndon Barrois Jr.
Vrijdag 6 maart: Frank Keizer, Persis Bekkering en Lyndon Barrois Jr.
Zaterdag 7 maart: Laura Broekhuysen, Frank Keizer en Julius Heine

Telkens om 15.00 uur in het auditorium
Wordt ook getoond: de video met de tekstperformance van Rosa Braber

Frank Keizer stelt zijn bundel Rottijd voor, met vier gedichten waaraan hij heeft gewerkt tijdens zijn periode aan de Jan van Eyck. Samen met de Engelse vertaling (Rotten Times, Donald Gardner) verschijnen deze gedichten in een bijzondere editie die is vormgegeven door Iván Martinez, alumnus van de Jan Van Eyck en gedrukt in het Printing & Publishing Lab van de academie.

Schrijver en violist Laura Broekhuysen komt over uit IJsland. Zij doet in een opzwepende en buitelende stijl verslag van haar leven en denken aldaar. Op de Jan van Eyck combineerde ze poëzie met muziek.

Schrijver Persis Bekkering is een geraffineerde maker van scènes, haar proza is in sterke mate fysiek en meeslepend. Zij zal voordragen uit eigen werk tijdens de Open Studios.

Nina Polak schreef aan de Jan Van Eyck Academie De tuin, het beest, de geest, over twee vrouwen die hun heil op het platteland zoeken, dat als deel 5 van de reeks Schemerschijn is verschenen, uitgegeven door en gemaakt op de Jan Van Eyck. 

Lyndon Barrois Jr. is oud-deelnemer en kunstenaar uit New Orleans. Hij schreef met partner Addolley Dzegede op de Jan van Eyck Ellenboog, een bundel korte verhalen.

Julius Heine is een Duitse essayist die de verhouding tussen beeld en taal onderzoekt. Zijn bundel Schaduw werk, deel 6 van de serie Schemerschijn, wordt tijdens de Open Studios gepresenteerd. 

Rosa Braber, dichter en performer in Wenen, presenteert de video van haar tekstperformance gemaakt tijdens haar residency.
 
 
Iedereen van harte welkom!

NB: donderdag 5 en vrijdag 6 maart zijn Previewdagen voor kunstprofessionals. Wil je aanwezig zijn bij het Schrijversprogramma op (een van) die dagen en de ateliers van de andere deelnemers bezoeken, dan graag een mail naar register@janvaneyck.nl.


Het literair programma van de Jan van Eyck Academie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.
 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief