31.10.19

Persis Bekkering ontmoet Frank Keizer

Van Eyck writer-in-residence Persis Bekkering gaat in gesprek met poet-in-residence Frank Keizer op donderdag 31 oktober om 20.00 uur.

Met dit gesprek rondt Persis Bekkering haar twee maanden durende werkperiode aan de Jan van Eyck Academie af, Frank Keizer heeft in september zijn residency van een maand afgesloten. Zij spreken over hun ervaringen op de academie – Frank schreef er vier gedichten en Persis werkte aan haar nieuwe roman – over hun schrijfproces en de raakvlakken tussen hun werk. Ook komen hun laatste boeken aan bod: Persis’ debuutroman Een heldenleven en Franks tweede dichtbundel Lief slecht ding.

Het gesprek wordt geleid door schrijver, dichter en Van Eyck adviseur Erik Lindner.

De boekverkoop wordt verzorgd door boekhandel De Tribune.

Allen van harte welkom!

 

Persis Bekkering debuteerde in 2018 met de roman Een heldenleven (Prometheus), die genomineerd werd voor de shortlist van de ANV Debutantenprijs. Kort proza verscheen in De Gids, De Revisor, DW B, Extra Extra en G. Ze publiceerde essays over feminisme en politiek in o.a. De Nederlandse Boekengids, schrijft over literatuur voor o.a. de Volkskrant, heeft een column in De Gids en is redactielid van De Internet Gids en Theatermaker. 

Frank Keizer is dichter, schrijver en essayist. Hij is de auteur van twee chapbooks en twee dichtbundels. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Polis Onder normale omstandigheden, dat genomineerd werd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 kwam zijn tweede bundel Lief slecht ding uitZijn gedichten worden in verschillende talen vertaald en hij treedt wereldwijd op. Samen met Maarten van der Graaff richtte hij het online tijdschrift Samplekanon op, in 2018 bekroond met de Lokienprijs. 

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge

Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds en kadert binnen het programma Wanderlust, het internationale talentontwikkelingsprogramma van het fonds.

 

 

Foto Persis Bekkering: Sacha de Boer
Foto Frank Keizer: Koen Broos

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief