22.06.15 – 24.07.15

Pierre Kemp Wunderkammer

Pierre Kemp Wunderkammer ontsluit de rijkdom van de Van Eyck bibliotheek - een ongekende verzameling boeken die in de loop van de jaren is opgebouwd door de Van Eyck bibliothecarissen, de deelnemers, onderzoekers, de gasten en door donaties. Voor deze tentoonstelling zijn verschillende (oud) Van Eyck deelnemers en adviseurs uitgenodigd om uit de collectie, de grootste in de Euregio op het gebied van beeldende kunst, een boek te kiezen en dat te plaatsen tegenover hun eigen werk. Zo wordt haar potentie geïntensiveerd en haar reikwijdte vergroot.

Met bijdragen van: Yeb Wiersma, Martin La Roche, Susanne Kriemann, Daria Kiseleva, Joep Vossebeld, Ilke Gers, Hans Christian Dany

Deze tentoonstelling is ook een hommage aan Annet Perry-Schoot Uiterkamp die op 19 juni 2015 met pensioen gaat en als bibliothecaresse deze wunderkammer mede heeft opgezet.

Tijdschrift Kunstlicht presenteert tegelijk het nieuwe nummer Betwixt & Between: Kunstenaarsboeken en materialiteit met een tentoonstelling op 22 en 23 juni over kunstenaarsboeken uit de collectie van het Pierre Kemp Lab. Op 23 juni om 19.00 uur vindt tevens een avond met lezingen over dit onderwerp plaats.

Tentoonstelling 22 juni – 24 juli 2015
ma t/m vrij 09.00 –18.00 uur

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief