13.01.20 – 14.02.20

Plantarians

In Plantarians (2017 - heden) volgt kunstenaar/filmmaker en Jan van Eyck deelnemer Ellie Kyungran Heo verschillende personages die tuinplanten cultiveren, eten of er op een andere wijze een beroep op doen. Het project onderzoekt het vermogen van tuinplanten om te reageren en werpt een licht op de manier waarop planten en mensen elkaar – in conflict en intimiteit – beïnvloeden. 

Plantarians bestaat uit verschillende filmepisodes die in de tentoonstelling in de Jan van Eyck vergezeld worden van foto's en teksten. Het leven van planten en mensen in tuinen in het Verenigd Koninkrijk, Central Park in New York, de begraafplaats aan de Tongerseweg en een privétuin, beide in Maastricht, passeren de revue.

Op zoek naar een nieuwe dimensie in het debat over duurzaamheid en ecologie, nodigt dit project uit om de fundamentele relatie tussen mensen en planten als levende organismen die naast elkaar op aarde bestaan, te herzien. 

Dit project is ontwikkeld tijdens Hospitalfield Summer Residency 2017; Summer Lodge Residency, Nottingham Trent University 2018; Jan van Eyck Academie Residency 2019-2020 en is ondersteund door The Elephant Trust and Arts Council Korea.

Van harte welkom in de Jan van Eyck van 13 januari  – 14 februari 2020.

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief