27.06.15 – 27.09.15

PRINT

Het Charles Nypels Lab en oud deelnemer Zohra Opoku participeren in PRINT, curator: Sigrid Calon

PRINT is een cross-disciplinaire expositie over kunstenaars die zich bezig houden met werk op papier. Het is een (brede) presentatie en gelijktijdig een onderzoek naar het gebruik van print met behulp van digitale technieken op verschillende dragers. Zaterdag 27 juni wordt de expositie feestelijk geopend. 

Sigrid Calon (beeldend kunstenaar) werd als curator aangetrokken door WOW om dit project inhoud en vorm te geven. Geïnspireerd door het speelse en mooie trappenhuis in WOW (Vertical Gallery) maakte zij een indeling met kunstinstellingen en kunstenaars.

Het belang van deze instellingen wil ze hierbij onderstrepen, ieder met haar eigen specialisme. Met de meeste heeft Calon een speciale band. Zo kwam ze in aanraking met stencildrukwerk via Knust (Nijmegen), werd ze verliefd op grafiek via Grafisch Atelier Daglicht en maakte ze haar eerste boek op de Van Eyck (Maastricht). Daarnaast heeft ze Whatspace uit Tilburg uitgenodigd, PrintRoom uit Rotterdam en het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA), dat huist naast het pand van WOW.

Naast het handmatige print- en plakwerk zoals zeefdruk, ets, RISO en collages zullen er ook digitale experimenten aangegaan worden met industriële machines van Fuji en Mimaki.

Tevens is er een kleine publicatie gedrukt, deels met RISO, deels fullcolour door Fuji, met uiteenlopende papiersoorten en printtechnieken. De liefde voor print, de liefde voor detail, is het gemeenschappelijk goed. De benadering ervan, het handschrift van ieder, is daarentegen geheel uniek en zeer divers.

Deelnemende exposanten:

Amsterdams Grafisch Atelier: Ruth van Beek, Michiel Schuurman, Zeloot
Knust: Danielle Lemaire
Grafisch Atelier Daglicht: Linda Arts, Mo Swillens, Margriet Thissen
Van Eyck: Zohra Opoku
PrintRoom
Whatspace: Koen Delaere, Bas van den Hurk
Collaboration Calon: Sigrid Calon, Sanne Jansen, Dave Keune, Willem van Zoetendaal

Meer info: www.wow-amsterdam.nl

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief