03.11.15 – 20.11.15

The Drive of Drawing

Masterclass THE DRIVE OF DRAWING
Onder leiding van Robbie Cornelissen 

30 oktober – 6 november 2015

Publiek programma: 3  6 november

Tentoonstelling: 7 – 20 november

Alexander Rodchenko schreef: Only the line can tell us what happened. In deze masterclass zal dat al tekenend onderzocht en bediscussieerd worden.
In het publieke programma zal dat steeds weer aan de orde komen: wat is tekenen, wat gebeurt er tijdens het tekenen en wat betekent het? Is tekenen wat een kind ooit zei: A drawing is a line ‘around a think’?  

The Drive of Drawing is de eerste van een reeks van 10 masterclasses georganiseerd door de Hubert van Eyck Academie en mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. Tijdens de masterclass worden 12 kunstenaars ondergedompeld in de wereld van het tekenen, om met nieuwe inzichten en ervaringen terug te keren naar het eigen atelier. Masterclasses in voorbereiding zijn The Drive of Performing en The Drive of  Painting.

U bent van harte welkom om het publieke programma van The Drive of Drawing bij te wonen: 

Dinsdag 3 november 20.00 uur
Drawing Experiences. Zes kunstenaars vertellen elk in 20 minuten aan de hand van hun werk wat tekenen voor hen betekent. Robbie Cornelissen, Florette Dijkstra, Arno Kramer, Marc Nagtzaam, Erik Odijk, Stijn Peeters.  

Donderdag 5 november 20.00 uur
Drawing: meaning, process and critique, lezing door Deanna Petherbridge, beeldend kunstenaar en auteur van The Primacy of Drawing, het allesomvattende boek over tekenen. In haar lezing zal zij ingaan op het tekenen als proces, als een manier van visueel ontdekken en denken.

Vrijdag 6 november
15.00 uur: Openbare les The Drive of Drawing in de tentoonstellingsruimte van de Van Eyck. Het werk van de deelnemers aan de masterclass zal besproken worden door Marc Nagtzaam, Erik Odijk, Robbie Cornelissen en de deelnemers zelf. Voor iedereen die de taal van het tekenen wil begrijpen en wil weten hoe een tekening beschouwd en begrepen kan worden.

17.00 uur: opening The Drive of Drawing. Tentoonstelling van eerder en het nieuw gemaakte werk van de deelnemers aan de masterclass.   

Deelnemers masterclass:
Arike Gill
Bas Ketelaars
Erik-Jan van der Schuur
Femke Gerestein
Gerbrand Burger
Jeroen Paalvast
Kim Habers
Lenneke van der Goot
Marie van Vollenhoven
Matilde Everaert
Susanna Inglada
Tijs van Bakel

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief