27.05.18

Objectifying through Language

Graag nodigt het Pierre Kemp Lab en het Jac. P. Thijsse Lab je uit voor onze achtste Reading Group, deze keer over objectiveren doormiddel van taal. De Reading Group vindt plaats op zondag 27 mei van 10-12 in de tuin van de Van Eyck. Mocht je nog niet bekend zijn met ons concept: je wordt uitgenodigd om verschillende geselecteerde teksten van te voren te lezen, die we vervolgens gezamenlijk bespreken. Zelfs als je niet alle teksten hebt kunnen lezen maar wel geintereseerd bent in het onderwerp ben je welkom om mee te reflecteren.

De geselecteerde teksten zoomen in op verschillende manieren hoe het benoemen van de dingen invloed heeft op hun staat van zijn; het verandert identeiten, perspectieven en interpretaties. Dit thema 'objectiveren doormiddel van taal' is geinspireerd op onderstaande woorden van Chris Krauss in 'I Love Dick' (2006) p.202, Semiotext(e).

'My entire state of being’s changed because I’ve become my sexuality: female, straight, wanting to love men, be fucked. Is there a way of living with this like a gay person, proudly?

Om dit verder te contextualiseren bespreken we de volgende teksten. 
1. Een selectie van The Argonauts door Maggie Nelson
2. On circlusion door Bini Adamczak 
3. Emily Wilson's 'Odyssey' Scrapes The Barnacles Off Homer's Hull door Annalisa Quinn

Er zullen drankjes, snacks en verdere referenties en literatuur aanwezig zijn. Gelieve te laten weten via een email aan yasmine.ostendorf@janvaneyck.nl als je van plan bent te komen. De voertaal is Engels. 

 


 

 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief