21.09.17

Ecovention Europe

Het Jac. P. Thijsse Lab/Wilhelmina Minis van de Geijn Lab organiseert haar tweede Reading Group in samenwerking met curator Sue Spaid op donderdag 21 september van 18.00 - 21.00 uur. We bespreken haar onlangs verschenen boek Ecovention Europe, Art to Transform Ecologies, 1957-2017 dat is uitgegeven ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling die nu te zien is in De Domijnen in Sittard. 

Iedereen wordt uitgenodigd om één hoofdstuk te lezen, erop te reflecteren en ideeën uit te wisselen. Samen geven de acht hoofdstukken een overzicht van kunst en ecologie in Europa in de afgelopen zestig jaar. De hoofdstukken waaruit je kunt kiezen zijn: Environmental Activism, Living with Wastelands, Biodiversity/Accommodating Species, Urban Infrastructure/Environmental Justice, Reclamation and Restoration Practices, Food Security, Climate Change of Oikos/Well-being.
Je hoeft niet op voorhand op te geven welk hoofdstuk je zal lezen.

Hier kun je de PDF van het boek raadplegen.

Je opgeven voor deze Reading Group kan via Yasmine Ostendorf: yasmine.ostendorf@janvaneyck.nl

* Deelnemers aan de Reading Group krijgen een gratis rondleiding door de tentoonstelling Ecovention Europe door de curator de week volgend op deze avond.  De exacte datum zal de 21ste worden vastgesteld, en is afhankelijk van ieders beschikbaarheid.

** Lees hier het interview dat Metropolis M had met Sue Spaid over Ecovention Europe 

 

Donderdag 21 september
18.00 - 21.00 uur
Locatie: Jac. P. Thijsse Lab/Wilhelmina Minis van de Geijn Lab

Voertaal: Engels

 

Beeld: Brandon Ballengee, van de serie 'Malamp Reliquaries' (2013). Unieke Iris Print op Arches Aquarel Papier, te zien in de tentoonstelling Ecovention Europe in De Domijnen, Sittard (NL)

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief