15.08.17

Roos Gortzak

Op 15 augustus om 16.30 uur geeft Roos Gortzak, directeur van de Vleeshal in Middelburg, een presentatie in de Van Eyck.

Iedereen is van harte welkom om deze presentatie bij te wonen
Locatie: Van Eyck auditorium

Bio:
Na haar studie kunstgeschiedenis in Amsterdam, liep Roos Gortzak (1973) stage bij het Museum of Modern Art in New York. Daarna vertrok ze naar Londen, voor de twee jaar durende studie Curating Contemporary Art aan het prestigieuze Royal College of Art. Aansluitend werkte ze bij CASCO in Utrecht en de Annet Gelink Gallery in Amsterdam, waar ze in 2003 curator van de projectruimte The Bakery was en kunstenaars als Becky Beasley, Armando Andrade Tudela en Friedrich Kunath aan het begin van hun carrière toonde.

Van 2004-2007 was ze zelfstandig: als curator maakte ze o.a. een project voor de Biënnale van Puerto Rico (2004), de tentoonstelling Tropical Abstraction in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (2005) en als criticus schreef ze voor o.a. Metropolis M, ArtReview en de Volkskrant.
Vanaf 2007 werkte Gortzak in de Kunsthalle Basel aan vele tentoonstellingen, projecten en publicaties, totdat ze in 2012 naar Karlsruhe verhuisde en weer zelfstandig aan de slag ging. Begin 2014 was haar groepstentoonstelling What Were You Expecting, Mr. Milquetoast, a Plot? (met Vittorio Brodmann, Calla Henkel & Max Pitegoff, Sanya Kantarovsky, Liz Magic Laser en Ola Vasiljeva) in de Badischer Kunstverein in Karlsruhe te zien en in september vond haar festival What Happens in Offenbach Stays in Offenbach plaats met 40 studenten van verschillende (theater-, dans-, kunst-, muziek-) academies in Frankfurt en omgeving. Sinds 2014 is Gortzak directeur van de Vleeshal in Middelburg, waar ze solotentoonstellingen maakte met Cally Spooner, Ola Vasiljeva, Simone Forti, en Melissa Gordon en de groepstentoonstelling Survival Guides for Ballroom Dancers, Renovators, Softball Moms, Working Parents and Troubled Folk in General, met Moyra Davey, Martin Kohout, Katja Novitskova, Laure Prouvost en Jay Tan.

Foto Shinji Otani

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief