23.05.17

Roos van Rijswijk ontmoet Gerbrand Bakker

Op uitnodiging van writer-in-residence Roos van Rijswijk komt schrijver Gerbrand Bakker naar de Van Eyck. Op dinsdag 23 mei 2017 om 20.00 uur gaan zij in gesprek over Van Rijswijks debuutroman Onheilig en het meest recente boek van Bakker, Jasper en zijn knecht onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Roos van Rijswijk debuteerde in 2016 met de roman Onheilig (Querido), die werd bekroond met de Anton Wachterprijs 2016. Ze schrijft proza, essays, interviews, columns en recensies voor onder meer De RevisorDe Gids, Das Magazin, De Correspondent, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Door de Volkskrant werd Van Rijswijk uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2016.

Gerbrand Bakker is schrijver en hovenier. Zijn roman Boven is het stil (2006, Cossee) is vele malen bekroond en in bijna twintig landen verkocht. Er is een toneelbewerking en een film van gemaakt. Naast de romans Juni (2009), en De omweg (2010), verscheen van hem onder andere het dierendagboek Ezel, schaap en tureluur (2009) en het Winterboek (2011) met verhalen, recepten en gedichten. Het in 2016 verschenen dagboek Jasper en zijn knecht maakt deel uit van de reeks Privé-domein (De Arbeiderspers).

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Roos van Rijswijk verblijft drie maanden (april – juni 2017) aan de Van Eyck. Zij is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot.  Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

 

Dinsdag 23 mei 2017 om 20.00 uur
Van Eyck auditorium
Gratis toegang

 

Foto Gerbrand Bakker: Ella Tilgenkamp
Foto Roos van Rijswijk: Irwan Droog
 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief