16.06.16

Roosje Klap

Van Eyck adviseur Roosje Klap geeft een presentatie op donderdag 16 juni om 12.30 uur in het auditorium.
Iedereen welkom

Over:

Roosje Klap (1973, Amsterdam) heeft een studio voor visuele communicatie, vooral grafisch ontwerp en typografie, die ze heeft opgericht na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De studio onderzoekt de experimentele grenzen van grafisch ontwerp, waarbij de focus op het samenwerken en de affectieve overdracht in verschillende disciplines ligt. Bij Roosje Klap kan een lettertype onleesbaar zijn, een boek een sculptuur blijken en wordt je uitgenodigd om zelf op een postzegel te gaan tekenen: ze heeft een sterke genegenheid voor onorthodox grafisch ontwerp. Veel van haar projecten vinden plaats in nauwe samenwerking met specialisten met verschillende culturele achtergronden, zoals kunstenaars, curatoren, architecten, andere ontwerpers en schrijvers.

Roosje Klap werkt voornamelijk in de culturele sector: musea, galeries, uitgevers en kunstenaars. Ze heeft onlangs twee postzegelseries voor PostNL ontworpen – evenals de nieuwe Nederlandse 2 euro munt. Voor haar ontwerp van de 'Encyclopedia of Fictional Artists' en voor haar 'Rijksakademie Jaarverslag 2011' ontving ze een European Design Award.

Roosje Klap is, samen met Niels Schrader, hoofd van de afdeling Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en oprichter van het ontwerpcollectief Design Displacement Group.

 

Online links:

www.roosjeklap.com

www.janvaneyck.nl

www.kabk.nl

www.designdisplacementgroup.com

Dutch Profiles (small documentary)
www.facebook.com/roosjeklap

Twitter: #roosjeklap

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief