02.06.17

Roosje Klap

Van Eyck adviseur Roosje Klap geeft een presentatie op vrijdag 2 juni om 16.30 uur in het auditorium van de Van Eyck.
Iedereen welkom

OVER
Roosje Klap
(1973, Amsterdam) heeft een studio voor visuele communicatie, vooral grafisch ontwerp en typografie, die ze heeft opgericht na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De studio onderzoekt de experimentele grenzen van grafisch ontwerp, waarbij de focus op het samenwerken en de affectieve overdracht in verschillende disciplines ligt. Bij Roosje Klap kan een lettertype onleesbaar zijn, een boek een sculptuur blijken en word je uitgenodigd om zelf op een postzegel te tekenen. Ze heeft een sterke genegenheid voor onorthodox grafisch ontwerp. Veel van haar projecten vinden plaats in nauwe samenwerking met specialisten met verschillende culturele achtergronden, zoals kunstenaars, curatoren, architecten, andere ontwerpers en schrijvers.
Naast haar werk in de culturele sector, ontwierp Klap ook postzegelseries voor PostNL, evenals een nieuw 2-euro muntstuk. Voor haar ontwerp van de 'Encyclopedia of Fictional Artists' en voor haar 'Rijksakademie Jaarverslag 2011' ontving ze een European Design Award.

Roosje Klap is, samen met Niels Schrader, hoofd van de afdeling Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en oprichter van het ontwerpcollectief Design Displacement Group.

www.roosjeklap.com
www.kabk.nl
www.designdisplacementgroup.com
Dutch Profiles (small documentary)
www.facebook.com/roosjeklap
Twitter: #roosjeklap

 

Foto: Marijn Smulders

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief