05.09.16 – 30.09.16

Rosan Hollak

Rosan Hollak start haar tweede maand als writer-in-residence aan de Van Eyck. Ze verbleef vorig jaar al een maand aan de Van Eyck en zal in september wederom werken in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. 

Rosan Hollak (1971) studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Boston College in de Verenigde Staten. Ze schreef artikelen voor TrouwDe Groene Amsterdammer en Vrij Nederland en is sinds 2004 redacteur van NRC Handelsblad. Haar prozaverhalen werden gepubliceerd in de literaire tijdschriften Bunker Hill en Lava. Tweemaal werd ze genomineerd voor de Brandende Pen, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse korte verhaal.

Hollaks debuut, de mozaïekroman Scherptediepte, verscheen in 2012 bij De Bezige Bij. Op basis van haar debuutroman ontving ze een startersbeurs van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van haar tweede roman; deze verschijnt in 2017 bij De Bezige Bij. Vorig jaar verscheen ‘Ik blijf nog even kletsen.’ De laatste gesprekken met René Gude bij De Vrije Uitgevers. Hollak volgde de Denker des Vaderlands René Gude in zijn laatste levensjaar.

Hollak is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot. 
Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

 

 

> SPIEGELGROND, > SPIEGELGROND

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief