19.01.16

SCREEN MATTER #2 - Performing Film with Sven Lütticken

Screen Matter is een filmprogramma georganiseerd door Van Eyck deelnemers Alessandro Bertelle, Daniel Jacoby, Graham Kelly, Urok Shirhan en Beny Wagner. Na de filmvertoning is er aansluitend een discussie met gast(en). De films worden vertoond in Lumière Cinema.

Op dinsdag 19 januari om 19.30 uur ben je welkom in Lumière voor de vertoning van The Big Sleep 2 van Barbara Bloom (1977) en Ulises Carrión’s The LPS File (1985). Analyse en discussie na de film door Sven Lütticken.

In The Big Sleep 2 maakt Bloom gebruik van beelden uit The Big Sleep, een film noir klassieker met Humphrey Bogart. Bloom voegt op subtiele, nauwelijks merkbare wijze één scène aan de film toe. Deze werkwijze is verwant aan haar vertoning van dergelijke films in  Nederlandse bioscopen tijdens de late jaren 1970. The LPS file van Ulises Carrión is een gedramatiseerde documentaire over zijn in 1984 in Amsterdam georganiseerd filmfestival Lilia Prado Superstar film festival rond de Mexicaanse actrice Lilia Prado.
Kunstcriticus en -historicus Sven Lütticken (werkzaam aan de Vrije Universiteit in Amsterdam) zal deze video's analyseren binnen de context van de vertoningspraktijk in de periode 1975-1985 (voertaal Engels).

Praktisch:
Tickets kosten 5 euro en zijn ter plaatse te koop of via deze link:

Woensdag 19 januari
19.30 - 21.00 uur
Lumière Cinema
Bogaardenstraat 40b
6211SP Maastricht

Voor het volledige programma:
http://screenmatter.non.bz/ 

Screen Matter is een In-Lab opgezet door huidige Van Eyck deelnemers, met dank aan Lumière Cinema.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief