Start writer-in-residence aan de Van Eyck in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck presenteren samen een nieuw writer-in-residence programma. Jonge schrijftalenten zullen twee maanden verblijven aan de Van Eyck en actief deelnemen aan het programma. De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens een publiek moment. Het Letterenfonds selecteerde in overleg met Lex ter Braak, directeur van de Van Eyck, de volgende schrijvers: Rosan Hollak, Ineke Riem, Wytske Versteeg en Maartje Wortel.

Deze residency is onderdeel van een nieuw programma voor talentontwikkeling in internationale context dat het Nederlands Letterenfonds presenteert: Wanderlust. Het programma biedt talentvolle schrijvers en bemiddelaars een kans zich verder te ontwikkelen door samen te werken met buitenlandse kunstenaars of een verblijf in een internationale omgeving.
Wanderlust loopt van 2014 tot en met 2016.

Het programma bestaat naast de residency, uit twee andere onderdelen: de koppeling van Nederlands talent aan een internationale (ervaren) auteur en internationale uitwisselingsmogelijkheden voor bemiddelaars in de literatuur.

Meer info: http://www.letterenfonds.nl/

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief