24.05.17

The Pacific Ring of Fire

Tafel op fragmenten drijvend in een kolkende zee, het eten is zwart geworden, haar kleur; misschien een beeld, misschien het gevoel van schuld of onheil, misschien gewoon de werkelijkheid. Gooi het er in, (geef over), haal het er uit.

The Pacific Ring of Fire is een diner georganiseerd door Albergo Rosa op 24 mei in samenwerking Anna Reutinger in “the backyard oasis”, de tuin van de Van Eyck. The Pacific Ring of Fire maakt deel uit van Table Tableaux or The Act of Letting a Person Into Your Home, een lopend onderzoek naar tafels en de rituelen daar rond.

Zowel Albergo Rosa als Anna Reutinger hebben een aantal maanden in de Van Eyck gewerkt binnen LAB WORK, een samenwerking tussen de Van Eyck en het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. Ontwerpers en makers werd gevraagd een voorstel in te dienen om nieuw, onderzoekend werk te ontwikkelen gebruikmakend van een of meerdere van de Labs van de academie.

Over:
Albergo Rosa belichaamt een gedeelde nieuwsgierigheid en liefde voor ruimte, en een gedeelde interesse en fundamenteel geloof in een praktijk gevormd door research-by-making. Een praktijk geworteld in een multidisciplinaire attitude zo gefragmenteerd als de samenleving waarin hun werk zich positioneert. Hun interesse in materialiteit, wetenschap, fictionele processen, samenwerkingen en architecturale representatie laat hen toe om op een grotere schaal te verbeelden wat (interieur) architectuur is en kan zijn.

In haar werk onderzoekt Anna Reutinger onze veranderende relatie tot materiaal binnen de conditie van het internet, met speciale aandacht voor ambacht, performance, het lichaam en technologie. Haar praktijk wordt ondersteund door haar “theory of the volatility of objects”, of het idee dat binnen de conditie van het internet materiaal nieuwe mogelijkheden heeft gekregen om in een continu veranderende staat te bestaan en zo machtsstructuren kan verstoren, micro-economieën kan opzetten en de positie van het individu te bekrachtingen.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief