28.06.18 – 07.09.18

The Uncanny String

De kunstenaars in The Uncanny String gebruiken in hun werk de pop om sociale, politieke en cultureel-maatschappelijke thema’s aan te snijden. Als dubbelganger van de mens heeft zij een zeggingskracht die van oudsher wordt ingezet om ons te confronteren met de werkelijkheid zoals wij die zelf hebben geconstrueerd. De pop houdt ons een spiegel voor, bevraagt de heersende macht of levert commentaar op actuele gebeurtenissen.

In deze tentoonstelling wordt de pop en haar potentie veelzijdig onderzocht en verschijnt zij aan ons in verschillende gedaantes: levensecht, grotesk, in stop motion, geschilderd, in virtual reality, als sculptuur. Bevreemdend en toch vertrouwd.

MET
Alice Creischer, Pieke Dassen, Jos De Gruyter & Harald Thys, N.S. Harsha, Niels Hoebers, Joonas Hyvönen, Marie-Claire Krell, Taus Makhacheva, Rasmus Nilausen, Pier Paolo Pasolini, Wouter van Riessen, Thomas Schütte, Marta Volkova & Slava Shevelenko, Sepideh Zamani

TENTOONSTELLING
29 juni – 7 september 2018
Ma – vrij 9.00 – 17.00 uur
Gesloten 16 juli – 5 augustus

Deze tentoonstelling is samengesteld ter gelegenheid van het afscheid van directeur Lex ter Braak van de Van Eyck en is geopend op de dag van zijn afscheid van de academie op 28 juni 2018.

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief