10.07.18

Thea Segall. (Un)edited

Witte de With presenteert in samenwerking met de Van Eyck een experimentele publicatie van onbewerkt en niet-gepubliceerd materiaal uit het archief van de Roemeense fotograaf Thea Segall (Burdujeni, Roemenië, 1929 - Caracas, Venezuela, 2009) op dinsdag 10 juli om 18.00 uur in Witte de With, Rotterdam.

In relatie tot Een tentoonstelling met installaties door Susana Mejía, Pamela Rosenkranz en Anicka Yi in Witte de With, bekijkt de publicatie de reizen van Segall naar de Amazone in de jaren 1960, waar ze de camera gebruikte als hulpmiddel voor een etnografisch onderzoek naar socioculturele praktijken en de leefstijlen van inheemse gemeenschappen.

De publicatie is gemaakt in het Charles Nypels Lab voor Printing & Publishing tijdens een tweedaagse workshop in het kader van het Magical Riso In-Lab The Art of Forgetting waarin begrippen als vergeten, herinneren en het monumentale werden onderzocht. Naast Van Eyck deelnemers, namen kunstenaars Sagrario Berti en Aixa Sánchez – die momenteel een curatorial residency in Witte de With doen – deel.

Tijdens de presentatie op 10 juli zullen Aixa Sánchez en Sagrario Berti spreken over de erfenis van Segall en het samenwerkingsproces voor deze publicatie, Huib Haye van der Werf (hoofd artistiek programma Van Eyck) en Andrea Canepa (deelnemer In-Lab) zullen spreken over In-Labs en het proces van het printen en ontwerpen van de publicatie.

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief