28.04.18 – 17.06.18

Traumatized Lemon

Van Eyck deelnemer Andrea Éva Győri heeft haar eerste solotentoonstelling Traumatized Lemon in Nederland in de Vleeshal, Middelburg. De tentoonstelling zal van 28 april tot en met 17 juni 2018 te zien zijn in de Vleeshal Markt. 

Het werk van Andrea Éva Győri (1985, Hongarije) wordt gekenmerkt door een diepgaand onderzoek naar het menselijk lichaam en de geest. Wat weten we eigenlijk over ons lichaam? En wat delen we met elkaar? In 2012 startte de kunstenaar een ‘douche tour’, waarbij zij mensen vroeg of het mogelijk was in hun huis te douchen – aangezien zij op dat moment geen eigen douche had. Als beloning mocht de desbetreffende gastgever Győri’s douchebeurt documenteren. Voor Manifesta in 2016 werkte zij samen met een sekstherapeut met wie ze het vrouwelijk orgasme onderzocht. Door thema’s aan te raken die vaak onaangeraakt blijven, pleit Győri voor het doorbreken van taboes en het oprekken van de onzichtbare grenzen tussen publiek en privé. Onderwerpen als welzijn, gezondheid, mentale en fysieke aandoeningen lopen als rode draad door haar kunstpraktijk.

Voor haar tentoonstelling in Vleeshal Markt presenteert Győri een nieuwe reeks tekeningen, sculpturen en video’s die een openhartige blik op haar omgang met kanker bieden.

Curator: Roos Gortzak, directeur Vleeshal.

Meer informatie: vleeshal.nl

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief