01.09.17 – 28.12.18

uitwisselingsprogramma Jac. P. Thijsse Lab - Bamboo Curtain Studio Taiwan

De Van Eyck is verheugd te melden dat het Jac. P. Thijsse Lab voor natuuronderzoek en Bamboo Curtain Studio, een Artist-in-Residence ruimte in Taipei, Taiwan een uitwisselingsprogramma hebben opgestart. Bamboo Curtain Studio (BCS), een voormalige kippenboerderij langs de Tamsui-rivier, organiseert sinds 1995 een residentieprogramma voor kunstenaars en curatoren en opereert op het snijvlak van kunst en ecologie.

Van september tot december 2017 verbleef Tze-Ning Hong van BCS in de Van Eyck en assisteerde Yasmine Ostendorf in het Jac. P. Thijsse Lab. Ze interviewde daarnaast Van Eyck deelnemers en medewerkers over art class memories en nieuwe vormen van kunsteducatie. Het einde van haar verblijf werd gemarkeerd met een presentatie van de resultaten van haar onderzoek in Hae op 1 december.

In het najaar van 2018 zullen vervolgens de door het Jac. P. Thijsse Lab uitgekozen Van Eyck-deelnemers De Onkruidenier (Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer) in Taipei verblijven. Tijdens hun residentie van 3 maanden in BCS zullen zij hun artistieke onderzoek naar planten voortzetten.

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief