18.12.15 – 17.01.16

VBCN 10 jaar jong

Van Eyck deelnemer en curator Vincent van Velsen presenteert in samenwerking met curator Alix de Massiac de tentoonstelling VBCN 10 jaar jong in opdracht van Vereniging Bedrijfscollecties Nederland. Zij analyseerden 29 Nederlandse bedrijfscollecties aan de hand van meetbare parameters als leeftijd van de kunstenaar, datering, medium en afmetingen van het kunstwerk, met als resultaat het meest gemiddelde en meest afwijkende kunstwerk uit de collecties van de afgelopen tien jaar.

De kunstenaars Thomas van Linge, Jonas Lund,Céline Manz en het duo Sema Bekirovic & Lotte Geeven werden door Van Velsen en De Massiac uitgenodigd om op het concept en deze analyse te reageren en nieuw werk te ontwikkelen. Deze vijf nieuwe werken worden onthuld tijdens de opening van de tentoonstelling op 18 december in de tijdelijk ingerichte VBCN OPEN Space.

De tentoonstelling is het resultaat van de VBCN OPEN, een prijs voor jonge curatoren, die vier jaar geleden in het leven is geroepen om talentvolle curatoren een platform te bieden.

VBCN Open Space
18 december 2015 t/m 17 januari 2016
Konijnenstraat 16A, Amsterdam
Dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 18.00 uur

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief