15.01.18 – 15.02.18

Vicky Francken

Op 15 januari startte Vicky Francken als nieuwe poet-in-residence aan de Van Eyck. Zij zal 1 maand aan de academie verblijven.

Vicky Francken (1989) ontving voor haar tijdschriftdebuut de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Poëzie en publiceerde daarna onder meer in Tirade en Revisor. Ze studeerde vertaalwetenschap en werkt als literair vertaler uit het Frans en Engels. Ze debuteerde in 2017 met de bundel Röntgenfotomodel (De Bezige Bij) die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs. 'Een dichter die het experiment niet schuwt. Muzikaal, lichtvoetig en speels.' aldus het juryrapport.

Het poet en writer-in-residence programma van de Van Eyck genaamd Spiegelgrond wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterfonds. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. Op de gedeelde spiegelgrond van de academie kunnen overeenkomsten en verschillen tussen het werk en maakproces van dichters, schrijvers, kunstenaars en ontwerpers zichtbaar en verwoord worden.

 

Foto: Merlijn Doon

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief