12.04.18 – 12.10.18

Vroman Fellowship

De jonge Russische kunstenaar Ilya Fedotov-Fedorov is door de Vroman Foundation en de Van Eyck geselecteerd als eerste Vroman Fellow. Fedotov-Fedorov start in april aan zijn werkperiode van een half jaar aan de Jan van Eyck Academie, onderdeel van de Van Eyck, en zal nieuw werk ontwikkelen op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Fedotov-Fedorov gebruikt de taal, esthetiek, classificatie en manier van kennisvergaring van de natuurwetenschap, natuurhistorische musea en laboratoria. Existentiële eenzaamheid is een belangrijk thema in zijn werk. Hij gebruikt vaak biologische materialen en technieken, zoals beelden van mieren en mierenhopen, entomologische verzamelingen, cellenstructuren en biologische processen.
Ilya Fedotov-Fedorov is geselecteerd vanwege zijn veelzijdige onderzoek en beeldende kracht ervan.

De Van Eyck ontving maar liefst 126 aanmeldingen vanuit de hele wereld voor deze werkperiode. Een teken dat de multidisciplinaire invalshoek aanspreekt.

De Vroman Fellowship komt voort uit een samenwerking van de Vroman Foundation en de Van Eyck. In de geest van de veelzijdige Leo Vroman (1915-2014), krijgt een (inter)nationale kunstenaar/ wetenschapper/ schrijver/ dichter de mogelijkheid om zes maanden te werken aan de Jan van Eyck Academie. De Vroman-fellow kan zijn/haar werk in de multidisciplinaire denk-, leef- en werkomgeving van de Van Eyck verder ontwikkelen.

http://www.janvaneyck.nl/nieuws/vroman-fellow/

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief