nieuwe fellowship in samenwerking met Vroman Foundation

“I am sure there is a beauty in our world that has not yet been shown and could not be expressed without either one of these two fields.” Leo Vroman, 2012

De Vroman Fellowship is, in de geest van de veelzijdige Leo Vroman (1915-2014), bedoeld voor een (inter)nationale kunstenaar/ wetenschapper/ schrijver/ dichter om zes maanden te werken aan de Jan van Eyck Academie. De Vroman-fellow zal zijn/haar werk in de multidisciplinaire denk-, leef- en werkomgeving van de Van Eyck verder ontwikkelen.

De eerste Open Call zal in oktober opengesteld worden, zodat de geselecteerde fellow begin 2018 aan het werk kan. Een gezamenlijke commissie van de Vroman Foundation en de Van Eyck is verantwoordelijk voor de selectie. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure volgt in het najaar.

De Vroman Foundation beheert een belangrijk deel van de nalatenschap van Leo en Tineke Vroman. Met exposities, lezingen en theatervoorstellingen brengt de Vroman Foundation het rijke en veelzijdige oeuvre onder de aandacht. Daarnaast wordt het talent van jonge kunstenaars en wetenschappers gestimuleerd die werken zoals Vroman dat deed:  nieuwsgierig, grensoverschrijdend, onderzoekend en eigenzinnig.

Leo Vroman (1915-2014) die zichzelf een ‘wetenschapsmannetje’ noemde, was dichter, bioloog en tekenaar, en een van de meest veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Hij vluchtte in WO II uit Nederland en vestigde zich later in New York. In de VS werd hij vooral bekend als wetenschapper, in Nederland als dichter. Hij schreef een rijk oeuvre waarvan met name zijn poëzie tot de hoogtepunten van de Nederlandse literatuur gerekend wordt. 
 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief