24.04.15 – 05.06.15

Who Owns My City?

Who owns my city? stelt de kapitalisering van de openbare ruimte aan de orde en biedt inzicht in de instrumenten die gebruikt kunnen worden om de scheidslijn tussen privé-eigendom en algemeen belang te herdefiniëren. 

Deze tentoonstelling is het resultaat van het voorstel dat Studio Stad indiende ter gelegenheid van de nominatie voor de Prix de Rome Architectuur 2014. De hieraan verbonden werkperiode van drie maanden werd door Studio Stad aan de Van Eyck doorgebracht.  De tentoonstelling agendeert de polemiek van zeggenschap over de eigen stedelijke leefomgeving. De relatie tussen private belangen en de publieke zaak, facetten als instrumentalisatie, burgerlijke bekrachtiging en sociaal appèl worden belicht via werken van kunstenaars: Jeremiah Day, Marine Delgado, Intrastructures, Bernard Mulliez, Martha Rosler, Hans Wilschut en Studio Stad.

Who owns my city? is een samenwerking tussen Van Eyck, Studio Stad en Bureau Europa

Tentoonstelling:
25 april – 5 juni 2015
ma t/m vrij 09.00-18.00 uur

In het kader van Who owns my city? is kunstenaar Jeremiah Day uitgenodigd voor een lezing op  13 mei 0m 17.30 uur in de Van Eyck. Day komt praten over over zijn project dat handelt over de stedelijke ontwikkeling en met name de controversiele geschiedenis van de M32 snelweg in Bristol en de impact die deze heeft op het leven van de bewoners. 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief