09.05.16 – 10.08.16

writer-in-residence Joost de Vries

Schrijver Joost de Vries start als writer-in-residence aan zijn drie maanden op de Van Eyck. Tijdens zijn periode werkt hij in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, architecten, curatoren en denkers. 

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

De Vries is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot. 

Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief