03.04.17 – 30.06.17

writer-in-residence Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk (1985) is de nieuwe writer-in-residence van de Van Eyck. Zij verblijft drie maanden (april – juni 2017) aan de academie waar zij aan haar nieuwe roman zal werken, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, architecten, fotografen en curatoren. Daarnaast schrijft zij aan deel 2 in de reeks Schemerschijn, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Ben Remkes Culltuurfonds.

Van Rijswijk debuteerde in 2016 met de roman Onheilig (Querido), die werd bekroond met de Anton Wachterprijs 2016. Ze schrijft proza, essays, interviews, columns, recensies voor onder meer Tijdschrift EiDe RevisorDe GidsTirade, de SLAA, Das Magazin, De Correspondent, Advalvas, Athenaeum, VU magazine, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Ze is Initiatiefnemer van de J.M.A. Biesheuvelprijs; de enige prijs voor de beste korteverhalenbundel. Door de Volkskrant werd Van Rijswijk uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2016.

Roos van Rijswijk is uitgenodigd door het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck in het kader van het programma Wanderlust van het Fonds, dat talentontwikkeling in internationale context promoot. Het Van Eyck writer-in-residence programma is onderdeel van het programma Spiegelgrond. Elk jaar verblijven vier dichters en schrijvers in de Van Eyck, nemen deel aan het programma, verhouden zich tot de andere deelnemers en presenteren hun werk. 

Op 23 mei om 20.00 uur zal Roos van Rijswijk een openbaar gesprek voeren met schrijver Gerbrand Bakker. Meer info vindt u hier

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief