Jan van Eyck Academie

Postacademisch instituut

De Jan van Eyck Academie is een katalysator in het proces van talentontwikkeling. Zij activeert talent in open verbindingen met de wereld.

De Jan van Eyck Academie is een multidisciplinaire instelling voor experiment, onderzoek, studie, productie en ontmoeting. Veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten, schrijvers en andere denkers, krijgen de ruimte en de tijd om hun talenten te ontwikkelen, ongeweten perspectieven te ontdekken en diepere lagen in zichzelf te exploreren.

Haar hoogwaardige Labs, (inter)nationale samenwerkingsverbanden en een meervoudige instellingsstructuur, vormen de verbindende condities voor haar ontwikkeling van jong en bewezen talent. Zij hecht eraan dat in haar dagelijkse praktijk, doen en denken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Naast het werk in de eigen studio, nemen de deelnemers actief deel aan het programma van de Van Eyck, participeren zij in een of meerdere In-Labs en engageren zij zich voor de projecten die worden opgestart door Van Eyck Mirror, het projectbureau van de Van Eyck.

Deelnemers worden gestimuleerd om eigen en ‘adopted’ projectvoorstellen in een kritische en wederzijdse verhouding tot elkaar en de wereld verder te ontwikkelen – en aldus een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kunst en haar betekenis voor de samenleving.

Alle informatie over de aanmeldingsprocedure voor de Jan van Eyck Academie, de adviseurs, deelnemers en alumni, is hier te vinden.

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief