Mirror

Van Eyck Editions

Van Eyck Editions is een artist-in-residence programma waarbij elk half jaar een mid-career kunstenaar, ontwerper of fotograaf die niet verbonden is als deelnemer aan de Van Eyck, de mogelijkheid krijgt een maand lang een multiple te ontwikkelen in één of meerdere van de vijf labs van de academie. Het werk dat hier uit voortkomt, wordt opgenomen in de collectie van Van Eyck Editions en zal worden verkocht. Op deze wijze ontwikkelt Van Eyck een even waardevolle materiële als immateriële collectie, die de potentie van de Labs en het creatief kapitaal van de Van Eyck verbeeldt.

Fotograaf Johannes Schwartz is als eerste door Van Eyck Mirror uitgenodigd om dit unieke programma te starten. Hij verbleef in september 2013 in de Van Eyck en werkte in het Charles Nypels Lab. Zijn vruchtbare en zeer productieve werkperiode resulteerde in 15 x 24 unieke gebundelde riso-prints onder de naam Schnitt. Begin januari 2014 werd de tentoonstelling Schnitt georganiseerd.
Rob Johannesma was de tweede artist-in-residence en heeft van mid-april tot mid-mei 2014 in zowel het Pierre Kemp als het Charles Nypels Lab gewerkt. Het resultaat van zijn residency werd getoond in de tentoonstelling Shivelights and Shadowtackle, in de Van Eyck van 23  januari t/m 20 februari 2015. Ontwerper Lucas Maassen werd in 2015 uitgenodig om in het Heimo Lab - Metaal te werken. De uitkomst hiervan zal onder teh titel See the Lightness  29 april 2016 gepresenteerd worden

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief